lørdag 14. mai 2011

Tekstiler til hagen - hva passer her?

Lovte å komme med en liten oppdatering på hagen min, og sitteplassen, men så streiket Blogger, og jeg fikk ikke lagt ut noen ting. Men nå er alt i orden igjen:-)

Jeg har kjøpt meg nytt hagebord. Det ble dette rektangulære fra Jysk, og disse stolene fra Ikea. Men det mangler fremdeles noe, nemlig litt tekstiler, og det er her dere kommer inn :-D


Jeg har en ide om å tilføre en eller flere av disse tingene; (voks)duk, stolputer, plastteppe. Umiddelbart tenker jeg på litt grafisk stil på puter og evt teppe i svart/hvitt og en smash fargerik duk -  alternativt alt sammen i knallfarger :-D Er bare litt redd for at jeg blir fort lei da..


Det må dog tas hensyn til fargen på huset og rundt vinduene. Sistnevnte er okergul - en farge jeg normalt ikke ville valgt selv, men bor man i borettslag, så bor man i borettslag. Og det ble jo ganske fint etter rehabiliteringen :-)


Foreløpig har jeg litt lyseblått hist og her. En grei kontrast til alt det mørke. Jeg er mest glad i fargene på den kalde delen av fargesirkelen, egentlig. Den 'romantiske' vasen med rosene står ikke på bordet til vanlig.


Håndlagde italienske krukker. Liker dem godt, men samtidig er det ikke akkurat den superromantiske stilen jeg er ute etter. Det passer liksom ikke til huset, og det vil jeg gjerne at det skal gjøre. Brudespirea langs inngangen er jo romantisk nok i seg selv :-)


Dette fuglebadet skal skiftes ut med et antrasittgrått et, som er firkantet, og i samme farge som den japanske lykten under her. Litt mer den stilen som passer til hus og hagemøbler. Men fuglebad må jeg ha, det er kjempekoselig! :-)


Den japanske lykta står her fremdeles, selv om resten av hagen er gjort om siden bildet ble tatt. Fargen passer godt til hagemøblene, og stilen er litt mindre av det 'romantiske' slaget.


Hva tror dere? Noen tips til farger, og eventuelt butikker som selger flotte tepper, puter og duker?  Det vil sette prikken over i'en i min lille, men verdsatte hage :-)


Ønsker alle en fin Lørdag! :-)

post signature

2 kommentarer:

 1. Så fint det blir hos deg!! Ser du har mye fint i lilla blomster rundt omkring, kanskje noe lilla sammen med besj farve hadde vært fint;-) Men her er det bare å bruke fantasien, det bugner av flotte tekstiler der ute. Blir spennende å se hva du velger. Lykke til!:))
  Klem og god helg!
  Anne Karin

  SvarSlett
 2. Så fint det ble:-) Så koselig det var med nyplantede krukker og ampeler! Farger som jeg liker:o)
  Jeg har ikke plantet ut i alle krukker og kasser ennå, har noen avleggere som jeg skal bruke,de er staks klare.

  Ha en super lørdag, kos deg på den nye uteplassen;-)

  Heleneklem

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en liten hilsen til meg :)