torsdag 21. februar 2013

Vi lager avokadoplanter! Tror vi...

I dag har Sanne (8) og jeg satt to avokadosteiner i potte. Etter en ukes tid i en skål på kjøkkenbenken fikk jeg da omsider surret meg til å få tak i jord. Måtte gå helt ned i kjelleren etter den...
Så nå venter vi bare på det første tegnet til grønn spire. Hører rykter om at å knipse av toppen med jevne mellomrom skal funke greit for at den skal dele seg og bli større? Ja, vi får se. Husker jeg plantet en ferskenstein en gang. Jaggu fikk jeg en ferskenplante til slutt! Den var kjempefin! Helt til jeg dro på ferie. Plantepasseren var ikke like dedikert til oppgaven som meg, for å si det sånn. Så det rakk aldri å komme noen frukt på planten. Ikke at DET hadde vært noen garanti uansett da..
Men nå lever vi atter i spenning. På grunn av to avocadosteiner. Fortsettelse følger :)

5 kommentarer:

 1. Det blir spennende å følge med på :) hilsen AnneKa

  SvarSlett
 2. Avokadotrær er gøy, men det tar lang tid. Om dere akkurat har plassert den i jorda, så kommer et lite tips fra meg - sett ned en til, og flett stammen etter hvert som den vokser opp. De jeg har fått opp her har stort sett vært lange og ganske tynne og kjedelige alene, men nå har jeg satt flere ned i samme potte. Jeg rakk ikke flette grenene ordentlig, for tipset fikk jeg med meg for sent, og stamme nr. 1 var blitt for stiv til å bøyes, så jeg har bare tvunnet dem rundt hverandre. Toppene kniper jeg som du også har fått beskjed om - da busker de seg mer.

  Om det skulle ta litt tid før du ser noe grønt nå - ikke gi de opp. Mine har flere ganger tatt veldig lang tid. :)

  SvarSlett
 3. Elisabeth, vi har faktisk satt begge to i samme potte, så her kan det fort bli fletting etterhvert ja ;) Takk for tipset! ;)

  SvarSlett
 4. hihi, morro å plante fra kjøkkenskuffen :)

  Gratulerer, det ble finaleplass på deg i x-faktor!

  SvarSlett
 5. Gratulerer med finaleplassen og lykke til!

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en liten hilsen til meg :)