onsdag 6. mars 2013

Veksthusideer

Jeg sitter fremdeles og tenker på den boden vi har fått byggetillatelse for, av borettslaget. Den jeg skrev om for en ukes tid siden. Jeg kunne absolutt snik-vridd det om til en liten veksthus-hule. En slags innebygd gapahuk, om ikke annet.
 
 
Litt synd at den havner på nordsiden av huset da. Ser plutselig for meg mer ullpledd og leggvarmere, enn sol og sprudlende drikke, for å si det sånn.

 
Men på den annen siden så skal jeg jo ikke sitte innendørs i finværet? Jeg kommer jo til å være der ETTER at sola har gått ned uansett, når jeg skal invitere en venninne på et glass, ikke sant? 

 
Så da spiller det jo ikke så stor rolle hvor dette veksthus-skuret mitt ligger. For plantene ja, men ikke for meg *knegg*. Jeg får satse på skyggeelskende planter uti der.


Og mens jeg venter på min lille hule, så kan jeg jo drømme litt, og suge til meg ideer som andre har kommet på før meg.
Det er lov :)

 
Disse bildene er funnet på weheartit.com

 
Hvordan er DITT drømmeveksthus?
Kanskje du har det i hagen allerede? :)
 
 
 
 
 

6 kommentarer:

 1. Det var mange fine og morsomme eksempler på veksthus, Turid! Men jeg tenker; er det nødvendig å snik-vri på boden din? Kan du ikke ta kontakt med byggesaksavdelingen i kommunen for å få helt klart fra dem hva du får lov til og hva som er uaktuellt? Det er sikrere å vite sånt på forhånd, så slipper du å forholde deg til eventuelle kverulanter senere. Lykke til!

  SvarSlett
 2. Jeg har drømt om veksthus i 20 år, i fjor høst i snødrevet ble det satt opp :) Det er bare et vanlig ett, men siden jeg bor i tøft klima, måtte tykkelsen på platene gå foran ønske om et viktoriansk drivhus. Tomatefrøene kom i jorda i dag, så de skal etter planen flytte ut i drivhuset i mai. Det blir så fint. Gleder meg til å følge din drøm også, hvordan det hele utvikler seg.
  Fin onsdag til deg.

  SvarSlett
 3. Et skur kan omgjøres til så mangt, og det er jo lov til å drømme. Nordvendt er vel kanskje ikke det beste stedet, men man får til mye med tilleggslys.
  Ha en fortsatt fin dag:-)

  SvarSlett
 4. Det er kanskje ikke mitt drømmeveksthus jeg har, men det var i alle fall en drøm som gikk i oppfyllelse da jeg fikk det satt opp her. Drivhus er en flott ting å ha. Lykke til med ditt!
  Flotte bilder du viser :-)

  SvarSlett
 5. Ja takk, alle sammen:) Så mange fine drømmedrivhus. Jeg må nok klare meg uten, men kan jo drømme...Lykke til med boden. Kanskje du kan satse på tilgivelse fremfor tillatelse.....;)

  SvarSlett
 6. Tusen takk for koselige kommentarer, alle sammen :)) Bjarne; jeg bor i et borettslag, og det er de som avgjør slike søknader her. Alle i denne husrekka må ha likedan bod, ellers blir det avslag. Ja, selv om den er ganske godt gjemt inne i hagen. Dessverre.. Men skulle så gjerne hatt litt mer slingringsmonn ;)

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en liten hilsen til meg :)