mandag 18. april 2011

Hagetema: Overraskelser

*Kremt-kremt* Dette er første del i temaserien om hagen. Nå høres jeg ut som den proffen :-D
Men jeg vil vise litt inspirasjon fra forskjellige hager, og ta for meg ett tema hver gang. Dette kan bli en serie på kun 2 innlegg *fnis* eller flere. Vi får leve i spenningen :-)
Når jeg tenker på hva slags hager jeg liker, så er det forskjellige kriterier som må fylles. Disse er: overraskelsesmoment, frodighet, innslag av vann, kontraster og sittegrupper. Det finnes selvsagt mange flere punkter man kunne nevnt, men disse er de viktigste for meg :-)
I dag skal jeg ta for meg det første på lista, og vise bilder fra noen hager som har nettopp  overraskelsesmomenter, altså noe som er helt uventet, og gjerne noe som dukker opp bak en sving. Det er viktig for meg at ikke alt blir forutsigbart og ofte skal det bare litt fantasi til for å piffe opp hagen :-)


Et nydelig, lillamalt gjerde som også kan fungere som klatrevegg for blomster. Vakker farge til blomstene på enga, men også en overraskende kontrastfarge til alt det naturlige. Veldig romantisk, samtidig som man har våget å gå utenom det sarte og lyse.


Kunstneriske innslag i en aqua-hage. Bygninger og natur, ja til og med solen, speiler seg i kulen. Overraskende og estetisk vakkert!


Har du en kommode eller et gammelt arkivskap til overs? Da kan du gjøre som den kreative eieren av denne hagen har gjort. Man må jo bare dra på smilebåndet her :-) Fargerikt, morsomt og totalt uventet.


En vakker rødmalt bro. Litt maling - mer skal det faktisk ikke til noen ganger. Her har broen imidlertid også fått selskap av fargerike blomster.


Eller om man har en gammel ballongsykkel som ikke er i bruk, så kan man sette den et sted i hagen eller inntil et gjerde, fylle kurven med blomster og la den være en skulptur i hagen. I treskolandet, der jeg har bodd, er dette et helt vanlig syn :-)


Dette er ikke fullt så vanlig, for ingen forventer vel helt å se et badekar i hagen? :-) Ved å gi karet et malingstrøk og finne et egnet sted, kan det faktisk fungere helt supert som plantekar, enten for vanlige planter eller for vannplanter. Dette er utrolig kult og annerledes! :-)

Flere som har overraskelser i hagen eller ideer til overraskelser? :-)post signature

3 kommentarer:

 1. Ååå uutrooolig masse artie idèa!!
  Takk for at du deler det her!!!! jeg har fakrisk stående ved garasjen vår et slikt arkivskap med skuffer som var begynt å svikte,der står det og er egentlig på tur bort til resteavfallsstedet,men jeg skal rett ut å sette det på et sted hvor det kan pryde hagen med hengeplanter til sommeren,har også et minigjerde som jeg har stående rundt altanen her fremfor noen rosebusker,disse gjerdene er slike vi får hjøpt på hagesentrene,bare 25 cm høyt,dette skal jeg sannelig male i denne superfine farga,åå så fint!!!fremfor dette gjærdet skal jeg sannelig så blandablomster fremfor,det blir perfekt =) så koselig..jeg går rett ut i hagen nå og finner et sted til arkivskapet,til sommeren blir det et bilde fra min hage når disse tingene er dekorerte med fine planter =)

  SvarSlett
 2. Så srtig at du ble så inspirert, Elin! :-) Ja, noen ganger er det bare fantasien som stopper oss, og da er det jammen greit å få litt input ve å se hva andre har gjort i hagene sine :-)

  Ha en fin kveld!

  Klem, Turid

  SvarSlett
 3. Det her var ett utrolig artig innlegg og en fin premiere på serien din. Håper virkelig det blir flere enn to innslag :).

  Likte så godt det lilla gjæret og den røde broen. Hærlig!

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en liten hilsen til meg :)