søndag 5. februar 2012

Narcissus Pseudonarcissus


... eller kanskje heller Påskelilje, som de fleste av oss kaller den :)
Jeg har ikke alltid vært like glad i gule blomster - jeg kan ikke helt forklare hvorfor, men det har vel med farger generelt å gjøre. Før likte jeg heller ikke gult i interiør, det skulle bare være kalde blålige farger overalt, og slik var det med blomstene også. Men finnes det egentlig noen blomster som lyser så strålende opp som en gul blomst? :)) Og vi nærmer oss årstiden for gule blomster; påsken med sine påskeliljer og gule tulipaner, og etterhvert dukker hestehoven opp blant leire og småstein. Så gule blomster får meg til å kjenne på gleden over at våren kommer, og det gjør godt når det er mange minusgrader ute ;) 


Dette er mitt bidrag i dagens X-Faktor - blomsterutgaven, hvor fargen er GUL. Les mer om det inne hos Anne på Moseplassen. Kanskje du får lyst til å være med? Klikk på bildet under og du kommer direkte til konkurransen :))post signature

7 kommentarer:

 1. Den får meg til å tenke på vår , fint bilde.
  God søndag , klem Marit.

  SvarSlett
 2. Flott bilde! Ja, gult lyser veldig opp og gir energi.

  Lykke til!

  SvarSlett
 3. jeg synes jeg ser mer og mer glede for gule blomster rundomkring, bla fordi jo mange har oppdaget de blekgule som jo ikke roper like høyt.

  Selv er jeg ambivalent til gul, men nå som vi legger om hagen så skal jeg ha et eget bed for alle "ropeblomstene" og det gleder jeg meg til :)

  SvarSlett
 4. Er det ikke merkelig så blandede følelser vi har til fargen gul? Men det er ingenting som liver så opp om våren som når påskeliljene kommer i butikken (eller i bedet). Da iler vi til og kjøper for å sette på trappa!
  Lykke til!

  SvarSlett
 5. Eg er heller ikkje så glad for gule innslag i beda mine, dei lagar på ein måte litt rot i systemet...
  Men vakre det er dei, -verkeleg!
  Og ikkje minst desse som bringer bod om at nå er våren her :)

  SvarSlett
 6. Dette må være vårblomst nr 1, gul og lekker. Lykke til i konkurransen.
  Hilsen Turid med tresko innimellom;)

  SvarSlett
 7. Solskinnsbilde! Virkelig vår plante!
  Ønsker deg masse lykke til og ha en fin kveld!

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en liten hilsen til meg :)